Een moment geduld aub...
MENU

Mindfulness voor mantelzorgers (8 weekse training)

 • Dinsdag 14 mei 2019
  De trainingen zijn van 19:30 tot 22:00 uur en vinden plaats op: 14-21-28 mei + 4-11-18-25 juni + 2 juli 2019. De stiltedag is op: 22 juni 2019, van 10:30 tot 16:30 uur.
  389,--
  Suzan Onstenk-Peeters
  19:30 - 22:00
  Voormalig ZuidZorg-gebouw, Rijt 2, 5552 BK Valkenswaard
  Deze cursus is bestemd voor mantelzorgers.
  (0 inschrijvingen)

Korte inhoud:
Wanneer je voor een ander zorgt, kun je jezelf weleens uit het oog verliezen. In deze training leer je beter omgaan met jouw situatie. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan nog beter voor een ander zorgen. De training bestaat uit meditatie, praktische oefeningen en educatie. We richten hierbij onze aandacht op wat er in je hoofd en lijf omgaat. Dit heeft o.a. de volgende effecten:
▸ Vermindering van stress en angst.
▸ Minder zorgen maken; afname van malende gedachten en piekeren.
▸ Vaker in het moment zijn.
▸ Goed voor jezelf zorgen.
▸ Beter overzien van de situatie waarin je zit.
▸ Leren accepteren van de situatie zoals die op dit moment is.
▸ Leren omgaan met de wisselvalligheden van het leven.
Mediteren in een groep In de groepsbijeenkomsten worden ook ervaringen uitgewisseld. Het is echter geen “praatgroep”. Je gaat voornamelijk individueel aan de slag. De meerwaarde van het trainen in een groep is dat je van elkaar kunt leren en samen tot meer en/of nieuwe inzichten kunt komen. Naast de bijeenkomsten wordt verwacht dat je ook thuis aan de slag gaat met meditatie en praktische opdrachten. Bij de training hoort ook een stiltedag. Meer informatie over de training staat op de website van Ons Rustpunt.
De kosten zijn inclusief: werkboek, geluidsbestanden, lunch op de stiltedag, koffie/thee, gebruik van yogamatjes en meditatiekussentjes.
Tip: een aantal zorgverzekeraars vergoedt mindfulness > informeer hiernaar bij jouw zorgverzekeraar en vermeld daarbij dat Suzan Onstenk-Peeters gecertificeerd lid (categorie 1) is van VMBN.

Inschrijven niet meer mogelijk

Mogen er foto's/films gemaakt worden? *
Wij respecteren de wet op de Privacy
* =verplicht invullen