Een moment geduld aub...
MENU

Leren omgaan met dementie (groep 1)

 • Maandag 07 oktober 2019
  De bijeenkomsten zijn van 12:00 tot 14:00 uur en vinden plaats op de volgende maandagen: 7 en 21 oktober; 4 en 18 november; 2 en 16 december.
  gratis
  René van Nieuwkuijk
  12:00 - 14:00
  Cordaad Welzijn, Hofnar 16, 5554 DA Valkenswaard
  Deze cursus is bestemd voor mantelzorgers.
  (1 inschrijving)

Korte inhoud:
Mantelzorg bij dementie Als je mantelzorger wordt van iemand met dementie gaat je leven op z’n kop. De grootste uitdaging is dan om kennis op te doen over de bijzonderheden van de aandoening.
Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, met elk een eigen thema. Als mantelzorger kom je aan de weet wat dementie is, verschillende vormen van dementie en hoe dementie zich ontwikkelt. Je wordt je ook bewust van wat dementie kan betekenen, welke invloed de ziekte op de persoonlijke relatie heeft en het veranderen van rollen binnen die relatie. Je leert hoe om te gaan met emoties, schuldgevoelens, rouwen en hoe je met je zieke naaste kunt communiceren. Je leert een balans te vinden tussen eigen kracht en de last die hij/zij ervaart, door de ziekte van de naaste.
Mocht het je ’s middags en/of op maandagen niet schikken, dan is er ook een groep op de woensdagavond (zie groep 2 van deze cursus). De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers en wordt verzorgd door Soliman Hussein (maatschappelijk werker bij Valkenhof).

Inschrijven niet meer mogelijk

Mogen er foto's/films gemaakt worden? *
Wij respecteren de wet op de Privacy
* =verplicht invullen