Een moment geduld aub...
MENU

Webinar Levenstestament

 • Donderdag 27 mei 2021
  Duurt tot 21:00
  -
  Björn Roos
  19:30
  Via , Webinargeek Online
  Deze cursus is bestemd voor Mantelzorgers.
  (0 inschrijvingen)

Als mantelzorger heeft u in veel gevallen ook te maken met de financiën van degene die u verzorgt.U doet boodschappen namens hem of haar. Mogelijk doet u de aangifte voor de inkomstenbelasting. En als de verzorgde in een verzorgingshuis gaat wonen, zal de huur moeten worden opgezegd of het huis worden verkocht. Deze (rechts)handelingen moet u ook nog kunnen uitvoeren als degene die u verzorgt niet meer wilsbekwaam is. Zolang de verzorgde wilsbekwaam is, kan hij of zij een levenstestament maken.

In een levenstestament krijgt het optreden van de mantelzorger een juridische basis en wordt voorkomen dat het vermogen van de verzorgde onder bewind moet worden gesteld. In een levenstestament kan de verzorgde ook wensen op medisch terrein vastleggen. Bijvoorbeeld een behandelverbod in geval van wilsonbekwaamheid.

Namens Cordaad Welzijn en de Dementie vriendelijke gemeenschap Heeze-Leende zal Annet Wijers alles vertellen over het levenstestament. Mocht u vragen hebben dan kunt u ze tijdens deze Webinar stellen.

Inschrijven (nog 100 plaatsen vrij)

Mogen er foto's/films gemaakt worden? *
Wij respecteren de wet op de Privacy
* =verplicht invullen