Een moment geduld aub...
MENU

Domotica, niet alleen een luxe en ZOEM Zelfmanegement

 • Dinsdag 07 september 2021
  Gratis
  Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende
  19:30
  t Perron, 5591 HM Heeze
  Deze cursus is bestemd voor mantelzorgers uit Heeze-Leende.
  (5 inschrijvingen)

Domotica, niet alleen een luxe en ZOEM Zelfmanegement (ook via webinar)

Mijnveilighuis bied naast woning beveiliging en woningaanpassingen ook domotica oplossingen. Domotica, ook wel woning automatisering, kent men hoofdzakelijk uit het luxere woning segment.

In de zorg kan Domotica echter ook veel zelfstandigheid aan de client teruggeven. Aan de hand van praktijk cases wil ik graag laten zien wat er mogelijk is in de ouderenzorg. Daarnaast bieden wij ook veel oplossingen op het gebied van omgevings besturing voor cliënten met bijvoorbeeld MS, ALS of locked in. Ook hier wil ik jullie graag aan de hand van praktijk cases meer inzicht geven in de mogelijkheden. Jan Rutten zal heir van alles over vertellen.

Naast Jan zal ook Cintha Bax aanwezig zijn. Zij verteld over ZOEM en wat ditr voor de mantezlorger kan betekenen

ZOEM zelfmanagement is zo’n initiatief waarvoor onze aandacht wordt gevraagd. De initiatiefgroep ZOEM (Zelfstandig Onbezorgd En Mobiel met je smartphone) heeft in samenwerking met het bedrijf Gociety uit Leenderstrijp een programma opgezet om de digivaardigheid, vitaliteit en samenredzaamheid onder ouderen te vergroten. Het programma is opgezet om mensen binnen je buurt op allerlei manieren dichter bij elkaar te brengen en om in te zetten op de kracht van je omgeving: voor elkaar en met elkaar.

Dit is een mooie kans voor iedereen, om op eenvoudige manier kennis te maken; mensen digivaardig te maken of als ze dat al zijn, gebruik te laten maken van de ontwikkelde technologie. Zo zorgen we met elkaar dat naast de belangrijke sociale contacten die het programma oplevert deelnemers blijven investeren in vitaliteit, een goede gezondheid en verbonden zijn door een informeel netwerk, zodat ze het gevoel krijgen er niet alleen voor te staan.

Inschrijven niet meer mogelijk

Mogen er foto's/films gemaakt worden? *
Wij respecteren de wet op de Privacy
* =verplicht invullen