Een moment geduld aub...
MENU

Training: Signalen achter de voordeur

 • Dinsdag 30 november 2021
  deze training bestaat uit 2 bijeenkomsten en duurt tot 12:00 uur
  Gratis
  Marlon Korsten
  09:30
  Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze
  Deze cursus is bestemd voor vrijwilligers van Cordaad Welzijn uit Heeze-Leende. .
  (8 inschrijvingen)

Iedereen wil zich graag goed voelen; actief, gewaardeerd én verbonden met anderen. Toch lukt dat niet altijd. In Heeze-Leende voelt 34% van de 19- tot en met 64-jarigen zich eenzaam en 46% van de 65-plussers. Een klein steuntje in de rug kan een groot verschil maken. Bijvoorbeeld door een gesprek over eenzaamheid. Maar hoe doe je dat? En hoe herken je de signalen? In Heeze-Leende maken we ons hard tegen eenzaamheid en daarom bieden we in samenwerking met de GGD en GGZe onderstaande gratis training aan voor onze vrijwilligers.

Training: Signalen achter de voordeur Deze training is voor vrijwilligers die veel inwoners zien. De training wordt verzorgd door GGzE, uiteraard worden de coronamaatregelen opgevolgd. Aan de hand van eigen situaties en ervaringen gaan we op zoek naar signalen waar je alert op kunt zijn. Zo kan er sprake zijn van verborgen eenzaamheid; iemand lijkt heel sociaal, maar voelt zich tóch eenzaam. Hoe ga je dan het gesprek aan? Tijdens de training krijg je vaardigheden om met onverwachte situaties om te kunnen gaan. Ook leer je hoe je je grenzen aan kunt geven en waar je naartoe kunt als je er zelf even niet uitkomt.

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten en vind plaats op: • Dinsdag 30 november én dinsdag 7 december van 9:30 – 12:00 uur in Dorpshuis ’t Perron in Heeze.

Inschrijven niet meer mogelijk

Mogen er foto's/films gemaakt worden? *
Wij respecteren de wet op de Privacy
* =verplicht invullen