Een moment geduld aub...
MENU

Over ons


‘t Cursushuys


‘t Cursushuys biedt een continu aanbod van cursussen en trainingen voor mantelzorgers, (nieuwe) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeentes: Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Ons doel is dat iedereen gemakkelijk kan deelnemen aan de aangeboden cursussen en trainingen.
Wij vertalen leervragen van mantelzorgers, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties naar opleidings- en trainingsprogramma’s. Zodoende kunnen wij hen aanvullende kennis bijbrengen voor het bieden van optimale zorg en het voorkomen van overbelasting.
Een overzicht van alle cursussen vind je op de agenda.

Wél!zijn de Kempen


Bij Wél!zijn de Kempen werken veertien betrokken en enthousiaste medewerkers. Ieder van hen heeft een eigen taak. Samenwerking binnen het team of extern in de dorpen staat hoog in het vaandel. Wél! is actief in de gemeentes Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Waalre.

Wél!zijn de Kempen stuurt ongeveer 300 vrijwilligers aan, mensen die iets voor hun medemensen willen doen. Binnen de samenwerkingsverbanden vertegenwoordigt Wél! de vrijwilligers. Wél!zijn de Kempen is een actieve en betrokken partij binnen lokale en regionale samenwerkingsverbanden op het gebied van zorg en welzijn. Samen met partners probeert Wél! te voorkomen dat mensen te laat met hulpvragen komen. Wij vinden het belangrijk onze cliënten goed te kennen. Alleen dan is het mogelijk onze dienstverlening te verbeteren en nieuwe activiteiten te ontplooien. Alles met als doel de informele zorg te versterken. Door de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen te versterken, verbetert Wél!zijn de Kempen de kwaliteit van hun leven zodat zij beter in de samenleving mee kunnen doen Uitgebreide informatie over Wél!zijn de Kempen kun je vinden op .www.welzijndekempen.nl

Cordaad Welzijn


Cordaad Welzijn beschikt over ruim 750 vrijwilligers en 45 professionals. Het werkgebied omvat de gemeentes: Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard en Veldhoven. Bij Cordaad Welzijn worden kennis en kunde gebruikt om de participatiemotor zo goed mogelijk op gang te houden. Dit met als doel dat iedereen kan blijven participeren in de samenleving.
Cordaad Welzijn zet zich in voor activiteiten en projecten die het wonen en leven in straat, buurt en wijk makkelijker en veiliger maken. Cordaad Welzijn is het eerste aanspreekpunt voor iedereen met zorg- of hulpverleningsvragen en er zelf even niet uitkomt. Doelgroepen zijn o.a.: mantelzorgers, vroegtijdig schoolverlaters, nieuwe Nederlanders en mensen die het even niet alleen kunnen.
Uitgebreide informatie over Cordaad Welzijn kun je vinden op www.cordaad-welzijn.nl.

SWOVE


Vanaf 1970 werkt SWOVE aan het welzijn van kwetsbare burgers uit de gemeente Veldhoven. SWOVE richt zich met name op ouderen, mensen met beperkingen en hun mantelzorgers. Met een klein team van 11 professionals en met een netwerk van 215 gedreven vrijwilligers, zit SWOVE in de “haarvaten” van de Veldhovense samenleving.
Om haar doelen te bereiken, werkt SWOVE nauw samen met: maatschappelijke organisaties, vrijwillige organisaties, ouderenorganisaties, belangenorganisaties, woningcorporaties, zorgaanbieders, huisartsen en natuurlijk met de gemeente als opdrachtgever en samenwerkingspartner.
Uitgebreide informatie over SWOVE kun je vinden op www.swove.nl.

Basisgegevens


Cordaad Welzijn

Statutaire vestigingsplaats Veldhoven
Rechtsvorm stichting
Postadres Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven
T. 040 - 2533443
E. contact@cordaadwelzijn.nl
I. www.cordaad-welzijn.nl

Wél!zijn de Kempen

Statutaire vestigingsplaats Eersel
Rechtsvorm stichting
Postadres Eikenburg 2, 5521 HZ Eersel
T. 0497 - 514746
E. info@gowwelzijnswerk.nl
I. http://gowwelzijnswerk.nl

SWOVE

Statutaire vestigingsplaats Veldhoven
Rechtsvorm stichting
Postadres Burgemeester van Hoofflaan 70, 5503 BR Veldhoven
T. 040 - 2540066
E. info@swove.nl
I. http://www.swove.nl

’t Cursushuys is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van:

Algemeen:
Ars Donandi
KNR Projecten in Nederland
Rabobank De Kempen
Oranje Fonds

Fondsen voor gehandicapten:
Tiny en Anny van Doorne Fonds
Stichting SFO

Fondsen voor ouderen:
Brentano’s Steun des Ouderdoms i.s.m. Het R.C. Maagdenhuis
Fonds Sluyterman van Loo
Stichting RCOAK
Steunfonds HSHB

Wij danken deze fondsen en bedrijven voor hun steun aan ‘t Cursushuys.